Kaj mora vsebovati spletna stran in kdo vam lahko pomaga?

omisli.si

Odločitev o ustvarjanju nove spletne strani ni lahka. Če kolebate med prenovo spletne strani da/ne, vam lahko pomaga pregled obstoječega vsebinskega okvira, ocena uporabniške izkušnje in vrednotenje konkurenčnih spletnih strani, da bi bolje razumeli, kaj vaša obstoječa spletna stran prispeva k trgu. Poleg tega lahko razvijalci, UX/UI specialisti in grafični oblikovalci za izdelavo spletne strani pomagajo pregledati, ali je vaša obstoječa spletna stran v skladu s sodobnimi standardi.

Kaj mora vsebovati spletna stran

Ključni elementi predstavitvene spletne strani podjetja bi lahko vključili: naslovne strani; osnovne informacije o podjetju, kot so misija, vizija, cilji in vrednote; stran s povezavami do družbenih medijev; portfelj produktov, storitev ali projektov; pregled tehnologij, ki jih ponuja podjetje; informacije o njihovi ekipi; blog ali novice; ter stran z različnimi načini stikov s podjetjem, kot so obrazci za naročila, kontaktni obrazec, telefon in e-pošta.

Razvijalci, programerji, UX in UI specialisti ter grafični oblikovalci lahko pomagajo ustvariti privlačno, intuitivno in uporabniku prijazno spletno stran, ki bo v skladu s sodobnimi standardi in navdihnila obiskovalce, da ostanejo ter najpomembneje, da storijo želeno akcijo (konverzijo) na vaši spletki.

8 stvari, na katere morate paziti, ko načrtujete novo spletno stran

1. Identificirajte primarne cilje vaše spletne strani: Začnite z definiranjem, zakaj je ta spletna stran potrebna in kakšen cilj imate z njo.

2. Izberite ustrezno platformo: Obstajajo različne platforme za spletne strani, vključno z WordPressom, Weeblyjem in Squarespaceom.

3. Ustvarite moderno in privlačno obliko: Oblikujte svojo spletno stran tako, da bo privlačna za obiskovalce in uporabniku prijazna ter jasna.

4. Zagotovite hitro in varno spletno stran: Uporabite najboljša orodja za optimizacijo strani in varnostno kopiranje, da boste zagotovili hitro in varno izkušnjo za obiskovalce.

5. Sestavite podrobno navigacijo: Ustvarite preprosto in učinkovito navigacijo, ki bo obiskovalcem omogočila enostavno brskanje po spletni strani.

6. Vključite najboljše funkcije: Oglejte si nekaj najbolj priljubljenih funkcij, ki jih lahko dodate svoji spletni strani, da jo naredite bolj zanimivo (kalkulatorji, faq, tabele, videji, itd.).

7. Zagotovite učinkovito SEO optimizacijo za iskanje: Uporabite odlična orodja za optimizacijo iskanja, da bi spletni strani vidne v iskalnikih.

8. Ustvarite privlačen vsebinski načrt: Začnite z načrtovanjem, kaj boste vključili na svojo spletno stran, da jo naredite privlačno za obiskovalce. Pri tem vam lahko pomagajo tudi tekstopisci.

Ko načrtujete novo spletno stran, je torej zelo pomembno, da se osredotočite na cilje svoje spletne strani in izberete ustrezno platformo za izvedbo. Osredotočite se na dizajn, navigacijo in dodajte funkcionalnost, ki bo pomagala pritegniti obiskovalce. Ustvarite privlačen vsebinski načrt in zagotovite učinkovito optimizacijo iskanja za iskanje.

Če želite ustvariti uspešno spletno stran, vam lahko pomagajo spletni razvijalci / programerji, UX in UI specialisti, grafični oblikovalci ter tekstopisci. Zadnji korak je sodelovanje s strokovnjaki, da lahko izvedete svojo spletno stran, ki bo moderna, privlačna, intuitivna in uporabniku prijazna ter bo v skladu s sodobnimi standardi.

Ocenite članek
Deli:
author avatar
Grega Programer spletnih strani
Grega Rednak - inovativni spletni programer in podjetnik, ki s strankami zgradi osebni odnos in nudi dobre spletne rešitve (od izdelave spletnih strani, trgovin do SEO optimzacije in namensko sprogramiranih rešitev).

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top